Wycieczka zawodowa Kucharzy

Uczniowie klasy III BS kształcący się w zawodzie Kucharz w dniu 25 września 2024 wzięli udział w wycieczce zawodowej  do cukierni w Łapszach Wyżnych. Uczniowie mieli możliwość poznania maszyn i […]

Egzamin zawodowy

6 czerwca uczniowie kl.3 kształcący się w zawodzie kucharza, przystąpili do części pisemnej egzaminu zawodowego. Wstępne wyniki świadczą o 100 % zdawalności oraz o wysokich indywidualnych sukcesach. Po stresie związanym […]

Innowacja pedagogiczna

Za nami ostatnie już zajęcia w ramach realizowanej, przez Panie Janinę Schlegel oraz Ewelinę Płachta-Krupa, innowacji pedagogicznej „kuchnia naszej Małej Ojczyzny”. W dniu dzisiejszym Pani Marta Pojedyniec wspólnie z uczniami […]

Próbny egzamin zawodowy

Przed naszymi uczniami egzaminy zawodowe, w związku z tym uczestniczyli oni w próbnym egzaminie praktycznym w ZSZiP w Krościenku nad Dunajcem. Młodzież miała możliwość zapoznać się z bazą egzaminacyjną oraz […]

Kiska grulano

Dziękujemy Pani Helenie Bogaczyk za czas poświęcony na przygotowanie z naszymi uczniami tej regionalnej potrawy. Zajęcia realizowane w ramach innowacji pedagogicznej. Na zdjęciach uczniowie BS I stopnia uczący się w […]

Derkliki- zajęcia w ramach innowacji pedagogicznej.

5 marca zaprosiliśmy Panią Helenę Szewczyk, aby zaprezentowała naszym uczniom umiejętność robienia pysznych drożdżówek z serem- regionalnych derklików. Dziękujemy Pani Helenie za poświęcony czas oraz cenne wskazówki dotyczące wyrobu drożdżówek.

Warsztaty kulinarne

W ramach realizowanej w naszej szkole innowacji pedagogicznej, przyszli kucharze uczestniczyli w warsztatach sporządzania i wypieku chleba oraz moskoli. Młodzież poznała tradycyjne metody sporządzania pieczywa podczas zajęć w Byczej Oborze.

Niedzickie rogi

Kolejnym gościem zaproszonym do współpracy w ramach przybliżenia kuchni regionalnej naszym uczniom, była Pani Maria Neupauer. Pani Maria zaprezentowała technikę wykonania tradycyjnych rogów z różnym nadzieniem. Dziękujemy za poświęcony czas.

Skip to content